Door wie

Textiellink is een initiatief van Ellen Bakker. Zelfstandig grafisch ontwerper, webdesigner en eigenaar van ontwerpbureau ellendesign.nl

Ellen Bakker
Vorm en kleur zijn belangrijke elementen in mijn leven. Zowel bij mijn werk als grafisch ontwerper, als in mijn vrije tijd als enthousiast viltster. Het ontwerpen en vormgeven van boeken is een favoriet onderdeel van mijn werkzaamheden. Begin 2012 verscheen het eerste boek dat ik samenstelde: Vilten is voor mij . . . De vele positieve reacties die ik ontving na het verschijnen ervan waren een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Inmiddels zijn er nog drie boeken gepubliceerd: Textielleeft! - ViltPassie en TextileArt around the world. Over het nieuwste project 'Worldwide colours of felt' kun je elders op de website meer kunt lezen.

Archief maken Menu

RicardaRicarda Aßmann
Het derde boek van Textiellink: ViltPassie is een samenwerking met Ricarda Aßmann uit Duitsland. Ricarda bestelde de Duitse versie van Vilten is voor mij . . . en we bleven contact houden via facebook en later in levende lijve. Ricarda is tevens auteur van het boek Filzfrauen.
Door onze gezamenlijke interesse in vilt en boeken ontstond al snel het idee om samen te werkrn voor het project ViltPassie. Dit keer met viltkunstenaars die in Duitstalige landen wonen of geboren zijn.


DorotheDorothé Swinkels
Enige jaren geleden ontmoette ik Dorothé bij een viltvriendin. Zij werkt voor het Nederlandse tijdschrift Textielplus. Bij de voorbereiding van het boek Textielleeft! bood zij aan om te helpen bij de selectie van de grote hoeveelheid ingezonden foto’s. Door haar enorme kennis van textiel heeft zij een grote bijdrage geleverd.
Dorothé is ook nauw betrokken geweest bij het project TextileArt around the world.