Marjolein Dallinga - Prato - Italië

Marjolein Dallinga, mijn dierbare vriendin sinds de middelbare school, is geboren in Nederland, maar woont al tientallen jaren in Canada. Terwijl we elkaar jaren uit het oog verloren waren, maakten we onafhankelijk van elkaar kennis met de wereld van het vilten.

Vanwege de opening van haar solo-expositie 'The Garden Of Delights' en de 3-daagse workshop die ze gaf, ben ik naar het plaatsje Prato in Italië gereisd.
Het was een heerlijke tijd. De ontmoeting met Marjolein, de schitterende expositie, die zo mooi tot zijn recht komt in het fantastische textielmuseum van Prato. De inspirerende workshop van Marjolein bij DHG en natuurlijk de Italiaanse sfeer. Een reis om nooit te vergeten . . .

Voor deze expositie vervaardigde Marjolein het afgelopen jaar 14 grote sculpturen.

De werken zijn geïnspireerd op het gelijknamige werk van Hieronymus Bosch. Marjolein: "Het schilderij bevat een dualiteit die ik terugzie in mijn werk: monsterachtigheid en tedere schoonheid. In het dagelijks leven proberen wij onszelf verstaanbaar te maken in de taal van anderen, maar ‘s nachts, wanneer onze ratio in slaap is, spreekt een ongebonden ik ons aan in haar eigen specifieke taal. Mijn werk ontspruit aan deze dromerige wereld".

De expositie is nog te zien tot 29 januari 2017
Museo del Tessuto, Via Puccetti, 3, 59100 Prato PO, Italië

Museo del Tessuto

Bloomfelt

Hoofdsponsor: DHG Italië